tomrer

Tømreren bygger trehus og utfører trearbeid på mur, stål og betongbygg. Restaurering, tilbygging, rehabilitering og vedlikehold av trebygninger er viktige arbeidsoppgaver som det stadig blir flere av. Lærlinger i våre små og mellomstore bedrifter er sikret en bred og allsidig utdanning i tømrerfaget.

Rørlegger

Sentrale arbeidsområder i rørleggerfaget er installasjon, modernisering, service og reparasjon av sanitæranlegg, varme- og kjøleanlegg, spesielle anlegg for brannslukking, trykkluft og gassanlegg. Et teknisk fag.

blikk

Ventilasjons- og blikkenslagerfaget er et gammelt håndverksfag med lange tradisjoner, men det har utviklet seg i takt med den tekniske utviklingen. Blikkenslagerne i middelalderen laget rustinger, men i dag er faget hovedsakelig knyttet til bygningsindustrien. Selv om håndverket fortsatt står i sentrum benyttes det også høyteknologiske maskiner og verktøy på verkstedet.

Murer - et aktivt yrke

Som murer jobber du både med nytt murverk og med rehabilitering og restaurering av gammelt murverk.

Muring med tegl er hovedområdet innenfor murerfaget, men mureren jobber også med å legge fliser, jobbe med våtrom og montering av peis, pipe og andre deler av en bygning.

maler-new

Sentrale arbeidsoppgaver i malerfaget er beskyttelse, vedlikehold, fargesetting, dekorering og restaurering av innvendige og utvendige overflater i bygninger og konstruksjoner. Faget er sammensatt slik at den enkelte fagarbeider oftest arbeider med beskyttelse, vedlikehold og fargesetting av overflatene, men i noen tilfeller arbeider maleren også med dekorering og/eller restaurering.

OB VIKEN Opplæringskontoret for Bygghåndverksfagene i Viken  - ble etablert som OBUi 1997, og er i dag eid av 145 håndverksbedrifter i Akershus,  Buskerud og Vestfold.

  • Et opplæringskontor er bindeleddet mellom bedriftene og det offentlige, og eies av medlemsbedriftene.
  • Gjennom lærekontrakt med et opplæringskontor er lærlingen sikret veien fram til svenneprøve, og får opplæring i en eller flere av medlemsbedriftene.
  • Opplæringen skjer i samsvar med godkjente læreplaner.

Er du voksen og kunne tenke deg å bli rørlegger? ta kontakt med Nicolai på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 413 98 448, for å høre om vi har ledig læreplass til akkurat deg.

Kunne du tenke deg å bli maler eller taktekker? ta kontakt med Thomas på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  eller 934 48 014, for å høre om vi har ledig læreplass til akkurat deg. Er du voksen eller går på vg1 Bygg- og anleggsteknikk, så syr vi sammen et løp for deg.

Ønskere du å bli tømrer, murer, betongarbeider? Ta kontakt med Audun på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 469 31 496.

Alle veier er mulige frem til et svennebrev, les mer


Vil du være med å forme Norges beste rørleggere?
Opplæringskontoret i Viken og Rørentreprenørene søker fagkonsulent for fast ansettelse da vår nåværende ansatt skal slutte.

 Tiltredelse ønskes snarlig og etter avtale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva skjer ...

Ingen hendelser